Magnus Schöldtz, tidigare ambassadör och rådgivare på Wallenberg Office, kommer att leda den nordiska paviljongen som ordförande. Magnus har lång erfarenhet av diplomati och affärsutveckling och har spelat en nyckelroll när det gäller att främja internationella relationer och ekonomisk tillväxt inom olika sektorer. Hans beprövade erfarenhet av att främja samarbete och driva innovation gör honom redo att leda den nordiska paviljongen på EXPO 2025 Osaka.

”Det är en ära för mig att ta rollen som ordförande för den nordiska paviljongen på EXPO 2025 Osaka. Den här plattformen ger oss en unik möjlighet att visa upp Nordens innovativa anda och engagemang för hållbarhet", säger Magnus Schöldtz.

Idar Kreutzer, som utsetts till vice ordförande, tillför paviljongen en gedigen erfarenhet av ledarskap och en djup förståelse för globalt samarbete. Idar har en bakgrund inom ekonomi och finans och har haft olika ledande befattningar inom finanssektorn innan han började på Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Idar är för närvarande verkställande direktör för internationella frågor på NHO och ligger i framkant när det gäller att företräda norska företag och främja internationellt samarbete. Hans expertis inom ekonomisk politik och hans engagemang för att främja hållbara affärsmetoder gör honom till ett värdefullt tillskott till den nordiska paviljongens ledningsgrupp.

”Jag är glad över att få vara vice ordförande för den nordiska paviljongen på EXPO 2025 Osaka. Tillsammans med Magnus och resten av styrelsen ser jag fram emot att visa upp de nordiska ländernas kollektiva styrkor inom innovation, hållbarhet och kultur", säger Idar Kreutzer.

Den nordiska paviljongen, som representerar Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige, kommer att utmärka sig med tre industriella fokusområden: Circular Economy & Green Transition, Lifestyle & Wellbeing, samt Mobility & Connectivity. Genom en inspirerande utställningsdel och interaktiva upplevelser kommer besökarna att upptäcka de nordiska ländernas bidrag till global innovation och hållbarhet som lyfter fram det bästa av nordisk kultur och värderingar.

”Vi är stolta över att kunna presentera Magnus Schöldtz och Idar Kreutzer som ordförande och vice ordförande för EXPO 2025 Osaka. Deras ledarskap kommer att vägleda oss när vi visar upp Nordens unika styrkor och bidrag till innovation och hållbarhet på den globala scenen", säger Lena Abrahamsson, projektchef för den nordiska paviljongen.

För mer information om den nordiska paviljongen på EXPO 2025 Osaka, besök webbplatsen eller kontakta följande presskontakt.

Om den nordiska paviljongen

Den nordiska paviljongen är ett samarbete mellan Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige som visar upp regionens kultur, innovation och hållbarhetsarbete på den globala scenen. Tillsammans utgör dessa länder ett kraftcentrum för kreativitet och framåtblickande lösningar, vilket gör den nordiska paviljongen till ett måste att besöka på EXPO 2025 Osaka.

Om EXPO 2025 Osaka

EXPO 2025 Osaka kommer att samla länder från hela världen för att utforska temat ”Designing Future Society for Our Lives”. Detta globala evenemang kommer att visa upp innovativa lösningar, främja internationellt samarbete och inspirera till samtal om att forma en hållbar och inkluderande framtid.